Ett bröd som hela familjen godkänt. Enkelt och smidigt att baka. Innehåller många näringsrika sädeslag och mycket fibrer.
Ingredienser:
15 gr jäst
7,5 dl ljummet vatten
2 dl durramjöl (kan du köpa här)
2 dl quinoamjöl (kan du köpa här)
0,5 dl potatismjöl
3 dl bovetemjöl (kan du köpa här)
1,5 tsk salt
1 dl psylliumhusk (kan du köpa här)
0,5 tsk honung
1 klick kokosolja utan smak att smörja formen med (kan du köpa här)
2 tsk sesamfrön eller chiafrön att strö ovanpå brödet ( valfritt)
Gör såhär:
Ta fram en bunke, smula i jästen och häll på ljummet vatten. Rör ut jästen i vattnet. Rör ner alla ingredienser men ta psylliumhusken på slutet då den gör det svårare att röra. Låt smeten svälla några minuter. Smörj en 2 liters form med kokosolja. Häll i smeten i formen och låt jäsa i 40 minuter. Om du vill strör du på några frön t.ex sesam eller chia innan du gräddar. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 60 minuter. Går att äta nygräddat men blir bättre när det svalnat.
Bra att veta! Var försiktig med brödet om ditt barn är känslig mot oxalater.
Lycka till med bakandet!