Blogg

Välj kategori
Kategorier

Matbröd på bovete, quinoa och durra men utan mjölk och gluten

Ett bröd som hela familjen godkänt. Enkelt och smidigt att baka. Innehåller många näringsrika sädeslag och mycket fibrer.

Ingredienser:

15 gr jäst

7,5 dl ljummet vatten

2 dl durramjöl (kan du köpa här)

2 dl quinoamjöl (kan du köpa här)

0,5 dl potatismjöl

3 dl bovetemjöl (kan du köpa här)

1,5 tsk salt

1 dl psylliumhusk (kan du köpa här)

0,5 tsk honung

1 klick kokosolja utan smak att smörja formen med (kan du köpa här)

2 tsk sesamfrön eller chiafrön att strö ovanpå brödet ( valfritt)

Gör såhär:

Ta fram en bunke, smula i jästen och häll på ljummet vatten. Rör ut jästen i vattnet. Rör ner alla ingredienser men ta psylliumhusken på slutet då den gör det svårare att röra. Låt smeten svälla några minuter. Smörj en 2 liters form med kokosolja. Häll i smeten i formen och låt jäsa i 40 minuter. Om du vill strör du på några frön t.ex sesam eller chia innan du gräddar. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 60 minuter. Går att äta nygräddat men blir bättre när det svalnat.

Bra att veta! Var försiktig med brödet om ditt barn är känslig mot oxalater.

Lycka till med bakandet!

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?