Blogg

Välj kategori
Kategorier

De 5 mest framgångsrika metoderna att lindra Autism

27.000 föräldrar har fått skatta vilka behandlingar som haft störst effekt på deras barn med Autism och vissa även med Epilepsi.

Uppdaterad 13/2-2023

Det är ingen ny studie (2009) men varje gång jag läser den så ser jag mönstret så tydligt och det gör mig både livrädd för vart vi är på väg men också själaglad då studien visar att det finns hopp!

Behandlingarna i studien är både läkemedel och naturliga behandlingsmetoder. Allt samlat på samma ställe!

Det går att göra något för sitt barn med autism och epilepsi!

I detta blogginlägg kommer jag att fokusera på de 5 behandlingar/livsstilsförändringar som haft bäst effekt, men du hittar hela listan i studien längst ner i inlägget.


 

På första plats hittar vi:

Detox och tungmetallskelering

Detox innebär alltså att man på olika sätt stöttar kroppens avgiftningssystem, det kan vara med hjälp av örter och andra tillskott. Tungmetallskelering betyder att man använder preparat som fungerar nästan som en magnet och därmed drar ut alla metaller ur kroppen så att de kan kissas eller bajsas ut. Dessa tar man ibland intravenöst men oftast oralt.

Hela 74% av föräldrarna upplevde lindring av symtomen av detta. En så fin effekt måste ju nästan kunna tolkas som att mycket av symtomen alltså är giftrelaterad!


 

På andra plats hittar vi:

Methyl B12-vitamin injektioner

Jag har i tidigare blogginlägg förklarat varför vitamin B12 i den metylerade formen är så viktig och hur den kopplats till förbättringar för barn med språkstörningar (läs det inlägget här). Jag har även skrivit en hel serie på 4 delar om hur olika genetiska förändringar på genen MTHFR kan påverka våra barn med autism.

Gener, gifter och autism

Gener, gifter och autism del 2

Gener, gifter och autism del 3

Gener, gifter och autism del 4

För att ta den korta versionen så har troligtvis de flesta barn med autism en förändring på MTHFR genen som gör att vissa processer i kroppen inte fungerar så effektivt som de borde och då främst detox/avgiftning. Så även här pekar det mot en giftproblematik. Hela 72% upplevde förbättring av dessa injektioner.


 

På tredje plats hittar vi:

Specific Carrbohydrate Diet (SCD)

En diet som vi har levde med under nästan två år här i familjen fast i modifierad form utan mjölkprodukter. Den bygger på att man plockar bort livsmedel främst komplexa sockerarter (kolhydrater) som belastar mage och tarm och göder felaktiga bakterier.

Om man bara ger kroppen enkla sockerarter (kolhydrater) så kan dessa absorberas utan att lämna rester kvar i tarmarna som bakterier och svamp kan festa loss på. Bakterier och svampar som festar loss avger nämligen en massa giftigt avfall som annars går ut i vårt blodomlopp, speciellt om de flyttat upp för många i tunntarmen då kallas det SIBO ( small intestinal bacterial overgroth). Det hela handlar alltså om att återfå balansen i mage och tarm så att inflammationen dämpas, bakterierna svälter och därmed försvinner från tunntarmen. Den behöver var fri för att den ska fungera som det är tänkt.

Komplexa sockerarter finns i alla sädesslag, man tar också bort frukter med högt sockerinnehåll, grönsaker med mycket stärkelse typ potatis, även de flesta baljväxter, även mjölkprodukter som inte är mjölksyrade och förstås all processad mat och alla tillsatser. Liknande dieter är Paleo och GAPS. Paleo tillåter lite mer än SCD men GAPS är baserad på SCD och har sedan finslipats lite.

Här kan du läsa mer om SCD

Hela 71% upplevde lindring med hjälp av SCD. Även här kan vi peka på gifter. I detta fall kanske mer på gifter från bakterier och svamp men ändock gifter!


På fjärde plats hittar vi:

Gluten och mjölkproteinfri diet

Ja, jag är inte förvånad! Båda dessa födoämnen belastar matsmältningen och kroppen så mycket. En av mina favoritföreläsare Dr Tom O’Bryan som är glutenexpert beskriver det så bra. “Gluten är ett mindre allvarligt gift men vi intar det så ofta att det ständigt retar och belastar våra kroppar. Att ta bort gluten ger kroppen utrymme att ta itu med de allvarliga gifterna”. Även mjölkprodukter är problematiska pga. att de är slembildande, inflammatoriska och svåra att smälta.

Här kan du djupdyka i ämnet genom läsa det jag tidigare skrivit om gluten och mjölk.

Hela 69% upplevde en lindring/ förbättring av symtom med hjälp av denna diet. Å jag säger det igen… gifter… Ni börjar ana vartåt det bär va?


 

Sist men inte minst på vår topp 5 lista hittar vi:

Födoämnesallergi behandling

När man behandlar födoämnesallergier finns det ju inte så många sätt annat än att utesluta det födoämnet ur kosten helt eller möjligtvis rotera födoämnet enligt ett rotationssystem så att kroppen får vila mellan gångerna och mängden antikroppar i blodet hinner lugna sig innan nästa omgång. Oftast ska man ha minst fyra dagar mellan tillfällena.

Här hemma följde vi detta för olika födoämnen t.ex  tomat. Det är dels en nattskatteväxt som är inflammatorisk, den är också hög i histamin plus att dottern faktisk regerat med röda utslag i ansiktet som yngre så vi vet att den utlöser reaktioner. Så var fjärde dag hade vi tomatdag. Nu är alla reaktioner utläkta och tomat en fullvärdig del av kosten utan några reaktioner.

Om du seriöst strävar efter läkning för ditt barns räkning så är det bäst att i det initiala skedet utesluta födoämnet som framkallar reaktion helt. Detta för att ta bort belastningen från kroppen och låta kroppen läka. Förhoppningsvis kan detta livsmedel återintroduceras när läkning uppnåtts.

Varför uppnår då hela 67% så fina resultat med detta? Ni anar vad som kommer va? Jo, genom att ta bort det som belastar kroppen dvs. födoämnen som kroppen betraktar som inkräktare ( annars skulle den inte ha kallat in immunförsvaret) så får kroppen möjlighet att ägna sig åt det som är farligt på riktigt nämligen gifter och riktiga inkräktare.


 

Ni såg säkert den röda tråden GIFTER genom hela listan. Att uppnå goda resultat verkar ha att göra med kroppens förmåga att kunna hantera gifter. Givetvis superviktigt att läka mage och tarm samt att få i sig rätt näring, men efter allt jag lärt mig så här långt så vet jag att vi måste ta reda på grundorsaken till symtomen och det gör vi med hjälp av tillräckligt många varför frågor. Jag har också lärt mig att grundorsaken nästan alltid är GIFTER.

Gifter kan förövrigt både komma inifrån och utifrån. Inifrån från opportunistiska organismer som fått fäste i kroppen och utifrån från miljögifter, mögeltoxiner, plaster, metaller och mycket annat.

Epilepsi

För er som har barn med epilepsi så finns en del intressant med i studien och jag hoppas ni förstår vikten av att lätta på giftbördan för era barn. Jag vet ju själv hur giftiga epilepsimediciner är och vilken belastning vissa av dem är för levern. Kanske nån av topp 5 behandlingarna kan underlätta för just ditt barn!

För er med barn med andra neuropsykiatriska symtom så hoppas jag att ni ser vilken guldgruva detta är. Allt handlar om att minska belastningen och ge kroppen chans att avgifta och självläka.

Där hade vi alltså vår topp 5 lista och Här är studien.

 

Hoppas att ni gillar det jag skriver. Dela gärna till vänner o bekanta som kan behöva den här informationen.

Tips! Ni har väl inte missat min kurs TungmetallDetox. Den behandlar all denna problematik med giftbelastningen på våra barns kroppar.

I kursen får du tydliga steg-för-steg instruktioner kring hur du kan stötta ditt barn på väg mot ett bättre mående. Kursen är online och görs när det passar dig och i din egen takt.

Här kan du läsa mer om kursen

Behöver du hjälp att komma vidare? Du kanske vill ha individuell vägledning och en steg-för-steg plan.

Då kan du boka konsultation.

Boka tid

Nyfiken på vilka tillskott i form av vitaminer, mineraler, örter och andra näringsämnen som jag arbetar med så titta in i webshopen.

Bioindshop.se

Om du gillar det jag skriver och vill läsa mer samt få erbjudanden om kurser, föreläsningar och rabatter på tillskott så lämna namn och e-mail nedan.

 

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?