Blogg

Välj kategori
Kategorier

Knapriga majshjärtan till dipp

Barn uppskattar mat med spännande former. En studie runt barns val av mat visade att just roliga eller spännande former hade betydelse för hur mycket barnen tog och åt av maten.

Det var dock helt oviktigt med storleken på bitarna och ingen betydelse om det var stavar eller skivor, men så fort maten hade former som de kunde känna igen och som liknande något intressant så tändes gnistan hos barnen.

Här är ett superenkelt recept på krispiga majshjärtan, med få ingredienser och kort tillagningstid! Givetvis kan du forma vilken form som helst. Jag valde en pepparkaksform och provbakade dessa inför alla hjärtansdag. Det räcker till ca 20 st hjärtan. Receptet nedan är ett basrecept som kan varieras med olika kryddor och örter efter smak.

Ingredienser:

5 dl majsgryn/polenta ( Urtekram har ekologiska till bra pris)

3/4-dels tsk salt

2 msk olja ( jag använde kokosolja utan smak som jag köper här)

31/2- 4 dl hett vatten

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en plåt med rikligt med kokosolja.

Koka upp vatten.

Blanda majsgryn, salt, olja, vattnet och eventuellt någon krydda till en gegga som håller ihop rätt så bra. Lägg en pepparkasform på plåten och fyll formen med ett lager som är 3-4 mm tjockt och så tar du bort formen och formar en ny osv. Det går också bra att bara bre ur smeten i små rundlar på formen och gör man dem tunna så blir det som chips.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min om du gör dem tunnare behövs bara ca 15 min.

Vi åt våra hjärtan med hummus på som tillbehör till en grönsakssoppa.

Hoppas du gillar receptet!

Följ bloggen om du vill ha flera recept utan mjölkprotein, gluten och soja som passar en barnfamilj. Då får du även en ett GRATIS E-HÄFTE om hur du kan få barn med neuropsykiatriska symtom att må bättre.

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?