Paleo sötpotatisbröd – gluten och mjölkfritt

Ett sötare bröd som är fasligt gott att bara dra i bitar och äta eller använda som tunnbröd. Hemma hos oss brukar det oftast gå åt redan på plåtarna!

Det här receptet är inspirerat av min sötpotatispizza som jag lagt upp tidigare. Jag tänkte att degen borde fungera fint till ett tunnbröd och det gjorde den verkligen! Det kräver lite planering att laga men ingredienserna är få och det är enkelt att göra.

Ingredienser till två plåtar:

1 kg sötpotatis

2 msk avokadoolja ( här kan du köpa det)

1/2 tsk salt

5-6 dl Cassavamjöl, kan behövas mer om smeten är för kladdig ( Här kan du köpa det. Det går lika bra med potatismjöl men då är den inte Paleo)

 

Gör såhär:

Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Koka i vatten 20 minuter. Låt potatisen svalna.

Ta fram matberedaren och mixa potatisen till slätt mos. Häll i oljan, saltet och mjölet och mixa ihop det. Du kan behöva peta ner lite mjöl från kanterna. Du kan eventuellt behöva lägga till lite mer mjöl om smeten är för kladdig. Den ska vara lös men inte omöjlig att få loss från matberedaren.

Sätt ugnen på 190 grader (varmluft).

Ta fram två påtar och täck dem med bakplåtspapper. Bred ut smeten på plåtarna med hjälp av en slickepott.

Grädda i ugnen ca 20 minuter men håll koll på dem de sista fem minuterna om de börjar få lite färg på kanten är det dags att ta ut dem, de smakar inge gott brända.

Hoppas ni gillar receptet.

Följ gärna bloggen genom att lämna din e-mailadress nedan

 

Följ BioInd Bloggen

GRATIS E-HÄFTE "7 sätt att må bättre - för barn med Autism, ADHD, Epilepsi och andra neuropsykiatriska symtom".

 

 

Post Author: Malin

2 thoughts on “Paleo sötpotatisbröd – gluten och mjölkfritt

  Eva van Tartwijk

  (9 augusti, 2017 - 17:13)

  Hej Malin! Hur tunt ska det vara? Jag tycker det tar så lång tid innan det blir färdigt. Blir liksom lite geggit och aldrig helt torrt. Mvh Eva v T

   Malin

   (9 augusti, 2017 - 17:29)

   Jag har aldrigt riktigt mätt hur tjockt jag brer ut. Jag gör så tunnt jag kan och degen brukar räcka perfekt till två fullstora plåtar från kant till kant. Kan vara så att du får köra dem lite längre om din ugn gräddar ojämnt. Jag brukar oftast bre första plåten o köra in den underst. Sen brer jag nästa. Då får varje plåt en stund själv i ugnen. Den understa i början o den översta på slutet. Om de är en aning degiga så brukar det bli bra när det svalnar.

Kommentarer inaktiverade.