Blogg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kategorier

Hjortfärsköttbullar med smak av två sorters lök

De vilda köttbullarna serverades med Linguine rispasta och fick tummen upp av barnen!

Ingredienser ( ca 4 port)

500 gr hjortfärs

1 gul lök ( normalstor)

5 krm Himalayasalt

2 krm torkad ramslök

3 krm torkade lökflingor

1 krm timjan

1 krm Herbamare örtsalt

Om du gillar peppar kan det säkert förhöja smaken men det är inget som fungerar i vår kost just nu.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader ( jag kör varmluft)

Skala och hacka den gula löken, blanda ihop den med hjortfärsen och alla kryddor.

Smörj plåten med smakneutral kokosolja.

Rulla hjortfärsröran till lagom stora bollar och lägg på plåten.

image

Kör i ugnen i ca 20 minuter, snurra dem gärna ett varv efter halva tiden.

Så skönt att slippa stekpanna och att de sköter sig själva i ugnen!

Under tiden kokar jag pasta, skär upp grönsaker.

När pastan är klar brukar jag piffa upp den med lite olivolja, för att det är så nyttigt och ganska mycket Herbamare örtsalt, för att det blir så gott!

Smaklig måltid!

image

Senaste inläggen