Blogg

Välj kategori
Kategorier

Tungmetaller hos barn med neuropsykiatriska symtom så som t.ex Autism och ADHD

Kvicksilver, aluminium, arsenik, bly och kadmium är vanliga tungmetaller i vår värld idag. Därför är också dessa metaller vanliga i våra barn!

När jag var i tonåren för sisådär 25-26 år sedan så var min pappa med i ett stort utbildningsprojekt som hette “Det Naturliga Steget”. Det gick ut på att utbilda Svenska folket i miljökunskap och hållbarhetstänk.

Per-Uno Alm (min pappa)

Jag hade förmånen att lyssna på många av hans föreläsningar. Det jag minns tydligast var när han beskrev faran och riskerna med att plocka upp saker ur marken/jordskorpan. Där nere ligger de skyddade och inkapslade i former som inte skadar oss. Ovan jord blir de till gifter som belastar vår natur och våra kroppar.

Människan har nu plockat upp ämnen ur marken i århundraden. Vi har kommit på fantastiska saker som vi kan göra med alla dessa ämnen. Vi bygger elektroniska apparater, bilar, och hus. Tyvärr stoppar vi även in dessa ämnen i t.ex deodoranter, tänder, och vacciner samt att de förekommer i maten vi äter!

Det betyder att dessa ämnen letar sig in i våra barns kroppar! Tyvärr saknar deras kroppar en bra strategi att ta hand om alla dessa metaller. Kroppen tar till de knep den kan när den inte lyckas få ur dem ur kroppen på ett säkert sätt.

Kroppen lagrar metallerna i fett för att undvika skador på vitala organ!

Runt om i världen ser vi midjemåtten öka. Visst äter vi sämre och mer processat än tidigare men vi äter och lever också giftigare än tidigare. Den här kombinationen leder till ridbyxlår, muffinmage och hormonrubbningar hos de vuxna.

Hos barn blir det också övervikt i allt yngre åldrar men det är ännu mer problematiskt är när kroppen väljer att lagra undan tungmetallerna i hjärnan!

Hjärnan består till ungefär 60% av fett.

Alltså ett perfekt ställe att förvara det som annars riskerar att förgifta oss… Nja, tanken är ju god men effekterna förödande!

Vi ser statistiken skjuta i höjden gällande i princip alla psykiska och neuropsykiatriska symtom. Till och med hundar medicineras med “antidepp” mediciner nu för tiden…

En nyligen genomförd studie på barn med autism som undersökts efter sin död visade på enormt höga mängder aluminium i hjärnan, högre än vad forskarna någonsin sett tidigare.

Vad är då problemet med tungmetaller i våra kroppar?

  • De kan ta mineralernas plats i våra celler om vi har brist på mineraler, vilket majoriteten av befolkningen har. Kroppen behöver metaller/mineraler i cellerna och har vi brist så använder de tungmetaller, kroppen verkar leva efter devisen “hellre en tungmetall än ingen metall alls”.
  • Tungmetallerna stör hormonbalansen och hormoner är ju det som sköter mycket av kommunikationen i kroppen. Det kanske är därför våra barn är argare, sover sämre, är ledsnare och mer tungsinta. Mer om hur metallerna stör hormonerna kan du läsa i mitt inlägg om Metalloöstrogener.
  • I dagens värld där vi omges av strålning från trådlösa nätverk, mobiltelefoner och elektroniska apparater så blir alla dessa tungmetaller i våra kroppar elektriska ledare för den här strålningen. Som att många små antenner tar emot strålningen i vår kropp.
  • Tungmetaller är jobbiga för kroppen att hantera och gör att kroppens förmåga att sköta andra uppgifter i kroppen kan bli påverkade. De kan antingen störa immunförsvaret så att det inte kan sköta sitt jobb, men också reta immunförsvaret så att det bildar antikroppar hej vilt!
  • Tungmetaller används ju i vaccin just för att reta immunförsvaret till att bilda antikroppar så om vi ständigt får i oss tungmetaller så är risken hög att immunförsvaret är retat!
  • Kvicksilver och aluminium tillsammans är tydligen extra giftiga. Dessa två i kombination i en labbskål med celler orsakar total celldöd inom bara en timme.

Här hittar du en liten film på hur reaktionen mellan kvicksilver och aluminium ser ut. Tänk att det kan hända i våra barns kroppar!?!?

https://youtu.be/a8BGQB_nTQk

Så tungmetaller skadar våra barns kroppar, så långt är vi överens!

Alla har dem och det lär inte bli bättre eller mindre tungmetaller inom överskådlig framtid!

Det som händer tack vare den ständiga förgiftningen från tungmetallerna är att immunförsvaret slutar fungera som det ska, man vet inte exakt varför men det kan vara så att immunförsvaret är så upptaget med att skydda oss mot metallerna att det helt enkelt inte klarar av att ta hand om virus, bakterier, svamp och parasiter på ett bra sätt.

Jag har också hör resonemang om att kroppen/immunförsvaret låter svamp och parasiter stanna i kroppen pga. deras förmåga att hålla stora mängder av tungmetaller inom sig. Vissa parasiter klarar visst av att hålla 6-7 ggr sin egen vikt av tungmetaller.

De flesta experter jag lyssnat på är eniga om att för att framgångsrikt kunna behandla kroniska sjukdomssymtom som är orsakade av inflammation eller infektion så gör man bäst i att först ta bort tungmetallerna ur kroppen.

Många vittnar om att deras infektioner, inflammationer försvunnit av sig själva när kroppen väl lyckats göra sig av med tungmetallerna.

Överallt i kroppen där det finns bakteriekolonier finns även det som kallas biofilm. Biofilm är en typ av gegga byggd av sockerarter och i många fall förstärkt med hjälp av…. gissa vad… tungmetaller. I biofilmen bor bakterierna och en biofilm förstärkt med tungmetaller gör att bakterierna kan härja fritt och utan risk att bli upptäckta av immunförsvaret.

När immunförsvaret inte kan hjälpa till med bakteriebalansen så blir det ofta obalans och någon bakterieart, svamp eller parasiter får övertaget.

Lösning på det problemet kan vara att använda preparat som luckrar upp biofilmen tillsammans med preparat som drar till sig tungmetaller.

Vet vi då hur ofta tungmetaller är en del av problemet för barn med neuropsykiatrisk problematik?

Den statistik som finns talar sitt tydliga språk!

När föräldrar själva fick gradera vilken biomedicinsk intervention som hjälpt deras barn mest så låg tungmetalls kelering i topp. Hela 72% av föräldrarna såg en lindring av symtom med hjälp av detta! Det är härliga siffror som ingjuter hopp. Jag har skrivit ett inlägg om du vill läsa mer om den enkäten.

Varje gång jag läser och hör vittnesmål och berättelser från föräldrar så är det just tungmetalls kelering, behandling av organismer (bakterier, svamp och parasiter) samt mjölk och glutenfri kost som brukar står för de mest revolutionerande förändringarna hos barnen.

-Barn som aldrig tidigare pratat, säger helt plötsligt en tre-ords mening efter en tids kelering.

-En liten pojke som varit i sin egen bubbla upptäcker helt plötsligt sina systrar som han aldrig uppmärksammat tidigare och några veckor senare så leker han med dem.

Jag blir lika lycklig varje gång jag får ta del av framgångshistorier!

Vad innebär kelering?

Förenklat så är det när man använder ett ämne som man t.ex sväljer eller får intravenöst och detta ämne har egenskaper som gör att det kan koppla på tungmetaller på sin egen struktur och sedan föra med dem ut ur kroppen genom de vanliga elimineringsvägarna.

Det finns olika sorters kelerare, vissa binder bättre till tungmetaller än andra och vissa binder hårdare. Vissa kan ta sig genom blod/hjärnbarriären och andra inte.

Det är många parametrar att tänka på för den som vill göra en säker tungmetallsavgiftning och jag ska gå igenom dem i nästa inlägg.

När jag som tonåring lyssnade på min pappa hade jag hade ingen aning om hur stor roll dessa tungmetaller skulle ha i mitt liv. Men nu med facit i hand så det är det område jag lagt absolut mest tid och energi på att lära mig om. Jag har lyssnat på hundratals olika experter, hittat mina favoriter och sedan vägt alla deras kunskaper mot varandra. Många rekommenderar samma sak, vissa något helt annat, jag har sållat och testat hemma och kan nu presentera rätt mycket matnyttig info.

Glöm inte att prenumerera på bloggen.

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?