Blogg

Välj kategori
Kategorier

Gifter som påverkar våra barn med Autism, ADHD och andra NPF diagnoser

Vuxna människor som arbetar med frukt och grönsaker och därmed kommer i kontakt med kemiska bekämpningsmedel löper dubbelt så stor risk för att drabbas av Parkinson.

En ny studie från Örebros universitet visar på den skrämmande kopplingen. Slutsatsen av studien blev att man måste sträva efter en så låg exponering av bekämpningsmedel som möjligt.

Jag tänker direkt på att skydda våra små och bara måste dela med mig av detta till alla er som läser bloggen. Våra barn verkar ju reagera på omgivningen snabbare och mer än andra.

När det gäller Parkinson så är det ju någon form av påverkan på dopaminet i hjärnan som ger skakningar och att tillföra dopamin brukar lindra. Dopamin har ju även en tydlig koppling till ADHD och är ju vanlig i ADHD mediciner.

Tänk om vissa ADHD symtom är barnvatianten av Parkinson precis som att vissa Autistiska symtom är barnvarianten av Alzeimers? Kanske långsökt men vi kan tänka såhär. Tänk om alla symtomen egentligen bara är förgiftnings-/överbelastningssymtom. Spännande tanke tycker jag!

Hur minimerar vi kontakten med bekämpningsmedel?

Steg ett är att gå över till ekologiskt odlad mat. Vissa matvaror är viktigare än andra så har du inte råd att byta ut alla matvaror välj åtminstone dem från listan nedan ( de är värstingarna enligt Naturskyddsföreningen).

  • Kaffe
  • Bananer
  • Vindruvor
  • Mejerier ( inget problem för oss förstås)
  • Kött
  • Potatis

Just potatisen känner jag till mycket om och vet att en vanlig King Edward besprutas mellan 10-14 gånger innan skörd. Jag vet också att ekologisk potatis upplevs som dyr. Den kostar oftast dubbelt så mycket men det är berättigat. Det krävs nämligen dubbelt så mycket mark för att odla ekologiskt. För att förhindra skadedjur och angrepp behöver potatisen dubbelt så stort avstånd mellan plantorna. Viktig att välja ekologisk! Vet också att nektariner och äpplen brukar vara hårt besprutade.

Några som inte sprutas så mycket är avokado så där kan du lugnt välja konventionellt odlad.

Vill även varna för majs, soja och vete som oftast sprutas med Roundup (ett bekämpningsmedel som innehåller det verksamma ämnet Glyfosat och som precis blivit klassat som cancerogent av WHO).

Majs och soja är ofta genmodifierade, anledningen till genmodifieringen är att de just ska kunna tåla Roundup utan att dö. Detta innebär därför att de sprayas för glatta livet för att hålla ogräset borta, men det betyder ju också att dessa varor innehåller stora mängder av Roundup.

Vetet är inte genmodifierat utan där använder man Roundup precis innan skörd för att ta död på vetet då det ger en smidigare och större skörd.

De problem som Glyfosat ställer till med i kroppen är bland annat att den skadar tarmfloran, öppnar dörren för den läskiga bakterien Clostridia difficile genom att reducera de gynnsamma bakterierna.

Clostridian producerar toxiner som stökar till det för oss neurokemiskt genom att störa dopamin metabolismen. Det leder till oxidativ stress i hjärnan och nervsystemet som i sin tur leder till beteende problem, depression, uppmärksamhetsstörningar.

Dessutom finns forskning som visar att Glyfosat orsakar läckande tarm vilket är som att öppna dörren för att gifter att ta sig rakt ut i blodomloppet.


Vad mer kan man göra för att skydda barnen?

Jag har tidigare läst mycket om korrelationen mellan just autism om Glyfosat i statistik från USA. Där ser man tydligt att barn som bor nära åkrar som besprutas med glyfosat löper högre risk för just autism. Här kan du läsa mer om det. Kanske svårt att flytta om man råkar bo för nära men viktigt att inte vistas vid åkrar vid pågående besprutning och viktigt att vara medveten om riskerna!

Ett annat sätt att hjälpa sitt barn är att få fart på dess avgiftning. Inte ett helt enkelt uppdrag då det väldigt ofta är just där problemet ligger hos våra npf barn. Jag kommer att skriva några fler inlägg om just gifter och sedan avsluta det med ett grundligt inlägg om olika sätt att få fart på avgiftningen. Följ bloggen genom att lämna namn och mail nedan så missar du inget!

Att du vill följa bloggen ger mig bekräftelse på att det jag skriver om faktiskt är viktigt och att ni vill läsa mer.

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?