En söndag morgon när barnen själva får önska ser frukosten ut såhär.
Den är som vanligt glutenfri, mjölkfri, sojafri. Äldsta dotterns är dessutom majsfri, jästfri och låghistamin. Allt är ekologiskt utom sonens knäckebröd.
Den största utmaningen har varit att hitta ett mjölkfritt margarin som är ekologiskt och innehåller så bra ingredienser som möjligt. Samma sak med knäckebrödet till dottern, ekologiskt, mjölkfritt, glutenfritt, majsfritt, sojafritt, jästfritt och förvånande gott!
Ingredienser:
1/2 kycklingbröst ( har alltid färdiga i frysen som är tillagade i ugn och ordentligt kryddade. Skivar och fryser in snabbt för att så lite histamin ska bildas som möjligt. Till frukosten värmer jag dem i ugnen direkt från fryst tillstånd).
2 nävar vindruvor
1/3- dels gurka
1 morot
mjöllfritt margarin
knäckebröd 2 olika sorter ( se bild)
Ni lär inte behöva några instruktioner ?.
Detta är mest som inspiration och för att visa vilka ersättningsprodukter som finns.