Blogg

Välj kategori
Kategorier

Gener, Gifter och Autism del 3

I gårdagens inlägg kom vi slutligen fram till att vitamin B6, B9 och B12 behövs och ofta i lite större mängder för den med MTHFR snippar.

Om du inte gentestat ditt barn men barnet har autistiska symtom så är sannolikheten stor att snippen finns där och försvårar metyleringen.

När du säkerställt att ditt barn får i sig ordentligt av vitaminerna ovan och du börjar kanske se framsteg, minskade symtom, kanske nya ord och allmänt bättre välbefinnande. Skönt då vet vi att ni är på rätt väg. Fortsätt så och se hur långt det kan ta er. För den som inte ser några framsteg eller den som kommer till en platå kan det vara dags att se om systemen kan hjälpas igång med lite andra saker. Vad du väljer att testa bör vara baserat på ditt barns symtom.

Om vi tittar igen på listan med effekter av MTHFR snippar så ska jag försöka synliggöra vad som hjälper vid vilken symtom. Jag vill dock tillägga att tillskotten kan vara en hjälp på vägen och det behöver oftast våra barn, men om den egentliga grundorsaken är att barnet är giftbelastat så kan det behövas “större” insatser än detta för att lösa problemet helt.

  • Förgiftade celler
  • Skador på cellerna av oxidanter
  • Inflammation orsakat av oxidanter
  • Försämrad förmåga att bilda neurotransmittorer som t.ex ”lyckotransmittorern” seretonin och ”belöningstransmittorn” dopamin.
  • Försvagat eller förvanskat immunförsvar
  • Låg ork och energi då cellerna saknar bränsle i form av ATP.
  • Sämre ”kopplingar” i hjärnan då myelinet som är det skyddande höljet är försvagat/försämrat.

När jag tittar på listan idag igen så slår det mig att alla sakerna på den kan kopplas rakt av till B9 och B12 brist så vem vet om det är MTHFR snipparna i sig som orsakar problemet eller bara det faktum att kroppen har brist… dvs egentliga orsaken är kanske en tarminflammation som gör att man inte absorberat vitaminet. Kul att jag fick lite tankeutmaning idag också 🙂

Hur som helst lösningen är densamma. Se till att vitaminbehovet är tillgodosett!

Om du har ett barn med aggressioner och mycket stimm så skulle jag lägga fokus på detox och då är Glutation kroppens egen superantioxidant. Den behövs för att få igång sophämtningen igen och ser till att hålla kroppen städad. Glutation är tyvärr känsligt och förstörs lätt i matsmältningsprocessen. Den enda riktigt bra formen som jag känner till är Lipsomalt och det innebär att man kapslat in glutationet i mikroskopiska skikt av fosfolipider som är samma material som är byggstenarna i våra celler. Det går också bra att förse kroppen med de byggstenar den behöver för att bilda mer glutation och då finns behövs acetylcysteine, då i form av ett tillskott som heter NAC ( n-acetylcysteine) eller i form av svavelrika frukter och grönsaker t.ex olika sorters lök, persilja, broccoli mm.

Om ditt barn ofta blir sjuk och verkar ha ett försvagat immunförsvar så är Glutation det hetaste tipset för det också.

Har ditt barn låg ork och energi fysiskt eller metalt så kan Coenzym Q10 vara ett hett tips då det förser cellen med energi. Det finns i kött och fisk men kan vara bra som tillskott. Den finns då i två olika former. Ubiquinone och Ubiquinol. Många menar att en kombination av båda kan fungera allra bäst. Ubiquinone är oftast billigare men kan vara svårare för vissa att absorbera och Ubiquinol är i en form som redan är färdig för kroppen att använda precis som med metylerade B vitaminer men kostar också mer.

Nästa inlägg om gener, gifter och autism hittar du här.

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?