Blogg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kategorier

Mandelmusslor gluten och mjölkfria

Så krispiga och goda. Fyll med din favoritfyllning.

För mig var mandelmusslor något som de äldre generationerna gjorde och som garanterat borde ge vuxenpoäng. Men efter att ha filat på lite olika recept och slutligen landat i detta så måste jag säga att det här kommer jag att göra många gånger framöver med många olika fyllningar.

Ingredienser:

2,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

3,5 msk råsocker

2 tsk psylliumhusk/ fiberhusk

50 gr rumstempererad kokosolja helst utan smak ( inte varmare än 24 grader för då blir den flytande)

1 ägg plus 1 extra äggula

 

Gör såhär:

Smörj formarna med kokosolja.

Blanda alla torra ingredienser först.

Häll sedan i kokosoljan och äggen. Arbeta ihop till en deg. Om den blir för kladdig tillsätter du lite mer mandelmjöl.

Forma tio bollar av degen och tryck ut dem i formarna.

Sätt ugnen på 200 grader.

Ställ in formarna i frysen och låt dem vila i 15 minuter.

Ta ut formarna, ställ dem på en plåt och stoppa och in den i ugnen.

Grädda i 7-8 minuter. Håll koll för de blir lätt lite för gräddade på kanterna som mina på bilden.

Ta ut formarna ur ugnen och stäng av den.

Pilla ur musslorna ur formarna utan att bränna dig. Grytlapp och något spetsig att peta in under musslan rekommenderas.

Ställ musslorna på ugnsgallret.

Ställ in gallret i ugnen och låt musslorna torka så att även undersidan blir krispig, ca 10-15 minuter.

Låt svalna.

Vispa kokosgrädden med med lite socker ( jag tycker att Garants brukar fungera bäst och den behöver vara kylskåpskall).

Servera sedan med valfri syltklick. Vi vuxna valde hjortronsylt och barnen valde blåbärssylt.

Varsågod och njut!

 

 

Senaste inläggen