Blogg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kategorier

Naturligt sätt att lindra OCD, panik och tvång.

Tänk att det finns en vitamin som är mer effektivt än ett läkemedel när det gäller att lindra tvång och panik. Den verkar snabbt och i motsats till  läkemedlet finns praktiskt taget inga biverkningar.

På senaste tiden har det blivit mycket studier och föreläsningar om panik, tvång och OCD för min del. Det är ju en liten del av dotterns symtombild som jag inte helt lyckats få bukt med.

Jag såg några samtal i OCD forum om vitaminet Inositol som tillhör B-vitamin familjen och blev förstås nyfiken.

Inositol har studerats en del mot OCD, panik, ångest, tvång och depression med varierande resultat. Det finns många studier att kika på på pubMed.

Jag hittade en studie som jag fastnade för. Den var bubbelblind och kontrollerad och den jämförde Inositol med ett ganska vanligt läkemedel. Inositol fungerade bättre än läkemedlet och hade färre biverkningar.

Nackdelen är att doserna av Inositol är väldigt höga hela 18 gram i studien ovan. Det kan ge lite obehag i magen. Fördelen är att Inositol faktiskt smakar sött och gott och är naturligt.

Inositol – Finns i ganska stora mängder i kroppen och är en viktig del i cellmembranen och cellsignaleringen.

Den har också visat sig ha goda effekter på insulinet vilket ju många av våra barn kan ha problem med.

Det finns lite vittnesmål från föräldrar online gällande symtomlindring hos barn inom autismspektrum, men ännu inga studier på det tyvärr. Sådan lindring kan ju faktiskt komma pga. både bättre cellmembran och bättre insulinregulering.

Lycka till på er väg mot läkning och lindring!

Senaste inläggen