Blogg

Välj kategori
Kategorier

Snabb lindring vid ont i benen

Härom kvällen hade min son så ont i benen på kvällen att han nästan grät. Det händer då och då och nu vet jag precis vad jag ska göra!

Uppdaterad 2012-10-02

Någon timme efter barnkalaset som min son varit på, där det frossats i socker så fick han ont i benen. Vid barnkalas släpper vi på socker för honom men aldrig på mjölk och gluten restriktionerna. Jag kände på vadmusklerna och båda två var spända.

Hämtade magnesiumspray, la en handduk under sonens ben och sprayade ben och fötter med ungefär 10 spray på vardera sida och masserade in den.

Inom 2 minuter var krampen borta.

Efter det serverades sonen ett stort glas med magnesium tillskott eftersom magnesiumbrist uppenbarligen var orsaken.

Ni kanske tänker kanske att det var massagen som tog bort krampen, men den var inte omfattande. Bara gnuggade ut magnesiumet på huden.

Har suttit många nätter och masserat benen länge i tron om att det var växtvärk. Till och med motvilligt gett ipren vid några tillfällen för att få sova. Skäms lite. Tills maken en kväll kom på att det kunde vara kramp.

Varför tänkte jag inte på det? Skäms lite till. Då testade jag att spraya lite magnesium under fotsulorna och även den gången lindrades det men då var det mycket mindre mängd och tillsammans med del massage.

Igår vart det så övertydligt! Jag har ju läst så otroligt mycket om magnesium eftersom det finns mycket forskning runt epilepsi som visar att magnesium kan ha goda effekter. Samt att barn med ADHD ofta har brist.

Magnesium har kramplösande egenskaper och det är ju väldigt bra men det betyder också att man kan få kramp om man har brist.

Vi har inte sett några symtom som pekar på brist men jag borde verkligen veta att oftast märker man inget vid brist förrän det gått väldigt långt! Kroppen kompenserar så länge den bara kan!

Många föräldrar vittnar om att barnen får problem efter stort sockerintag och det gäller även min yngsta dotter.

När kroppen ska hantera sockermolekyler så krävs hela 57 magnesiummolekyler för att ta hand om varje sockermolekyl!

Inte ett dugg konstigt att han får brist efter en sockerfest!

Stor bonus var att den normalt lite svårsövda killen som aldrig vill gå och lägga sig, själv kröp upp i sängen och somnade innan vi ens hann säga god natt!

Heja magnesium!

Det var ju fyra år sedan jag skrev detta så mycket mer har jag lärt mig om magnesium och effekten av magnesiumbrist. Det syns rätt tydligt nu om man kikar i min webshop. Där finns sprayen samt en massa andra sorters magnesium.

När jag skrev detta inlägg 2017 så använde jag spray med magnesiumsulfat, nu för tiden använder jag en annan sort med magnesium klorid hexahydrat.

Fördelen med den senare är att den inte kliar och att den har ännu högre upptag.

Länk till fliken magnesium i min webshop där du hittar alla varianter.

Lycka till!

 

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?