Blogg

Välj kategori
Kategorier

Detoxkokosbollar – när barnen fått i sig något de inte tål

När barnen fått något de inte tål reagerar de olika. Det kan vara ilska, trötthet, hudutslag, stim eller svårt med fokus. Då kan Detoxkokosbollar kanske hjälpa till att “moppa” upp en del av det som ställer till det på sin väg genom mage och tarm.

Uppdaterad 19/1-2023

Hur går det till undrar du säkert! Kan kokosbollar verkligen hjälpa till med detox. Ja om du laddar dem med rätt saker. Dessutom smakar de gott!

Receptet räcker till ungefär 20 bollar. Ge inte alla till ditt barn på samma dag. Försök att hålla det till max 6 st per dag eftersom det innehåller linfrön ( livsmedelsverket rekommenderar max 2 msk per dag). När man kör dem i matberedaren så går vissa frön sönder ( vilket är meningen) och då frigörs blåsyra. Det är inget farligt i dessa små mängder och gelen som linfröna bildar är otroligt bra på att suga åt sig, moppa upp och kapsla in gifter som den sedan fraktar hela vägen till toalettstolen.

Städar på vägen genom mage & tarm

Dessa bollar kan inte åka upp i hjärnan och hämta saker som redan kommit dit. Men om barnet fått i sig t.ex gluten, mjölk eller något annat födoämne som det inte tål så kan detoxkokosbollarna vara ett bra hjälpmedel för att ta hand om det skadliga som finns i tarmen och förhindra att ännu mer av detta absorberas i tunntarmen och återabsorberas i tjocktarmen. Just det här med att saker återabsorberas är ju ett problem. Om barnet har lite långsam matsmältning så att saker “står still” i tarmen för länge så återanvänder kroppen så mycket den kan från det som finns i tarmen. Så långsammare tarm betyder giftigare barn.

För att preppa bollarna lite extra har jag i aktivt kol. Det är ju det som sjukhusen använder vid akut förgiftning och koltabletter kan man ta vid magåkommor ofta turistdiarré. Det aktiva kolet är också fenomenalt bra på att suga år sig gifter av alla de slag inklusive bakterietoxiner ( alltså gifter från bakteriernas livscykel).

Bollarna innehåller även kokosolja som är antibakteriellt och smörjer mage och tarm samt hjälper till med nyttiga fettsyror.

Även dadlarna kan stötta magen genom sitt fiberinnehåll. Fibrer fungerar ju lite som flaskborstar i tarmen och river med sig gammalt klägg som fastnat där inne.

Kokosflingorna hjälper också till med fibrer.

Alla dessa fina ingredienser ovan kräver dock en till ingrediens för att fungera optimalt och den kan jag inte få med i bollarna hur jag än försöker. Nämligen vatten eller någon annan form av vätska. Det jag menar är, se till att ditt barn dricker ordentligt med bollarna. Fibrer, aktivt kol, linfrön och för lite vätska är ingen bra kombination. Ett extra glas dryck är toppen om du kan få in. Även vattnet i sig hjälper ju till med detoxen.

Här kommer receptet.

Ingredienser:

1 dl linfrön

1 dl riven kokos ( plus 1 extra dl att rulla bollarna i)

3 msk kokosolja ( här kan du köpa den jag använder)

11 st färska dadlar

1,5 tsk aktivt kol ( öppna kapslarna med kol och häll i måttet) Här hittar du kol.

Gör såhär:

Häll i alla ingredienserna i matberedaren och kör tills det blir gegga. Rulla bollar och rulla dem i kokos. Ställ in i kylen och förvara dem där för att de inte ska bli rinniga . Kan även frysas om du vill spara dem längre.

 

Lycka till!

 

Behöver du hjälp att komma vidare? Du kanske vill ha individuell vägledning och en steg-för-steg plan.

Då kan du boka konsultation.

Boka tid

Vill du lära dig hemma i lugn och ro hur du kan förbättra måendet för ditt barn, dig själv och kanske resten av din familj då är onlinekursen TungmetallDetox en fantastisk möjlighet.

TungmetallDetox kurs

Nyfiken på vilka tillskott i form av vitaminer, mineraler, örter och andra näringsämnen som jag arbetar med så titta in i webshopen.

Bioindshop.se

Om du gillar det jag skriver och vill läsa mer samt få erbjudanden om kurser, föreläsningar och rabatter på tillskott så lämna namn och e-mail nedan.

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?