Blogg

Välj kategori
Kategorier

Avföringstransplantation lindrar autism!

Nu finns det forskning som visar att avföringstrans-plantation verkligen fungerar och lindrar både autistiska symtom och symtom från magen hos barn med autism. Ordspråket ” Lite skit rensar magen” verkar stämma om man tolkar det bokstavligt vilket våra barn ofta gör…

En i mitt tycke väl utförd studie med 18 barn inom autismspektrum blev behandlade med avföringstransplantation ( (fecal transplant).

Själva transplantationen är gjord med stor omsorg och inkluderade både en antibiotikakur, halvdagsfasta och tarmsköljning innan den utfördes. De har lagt stort fokus på en högkvalitativa donatorer samt renat avföringen så mycket de kunnat. Sedan fick själva transplantationen ske oralt och de fick samtidigt syrahämmande läkemedel för att så många bakterier som möjligt skulle överleva. De tog först höga doser i 2 dagar och sedan lite lägre dos i 8 veckor.

Jag blir otroligt glad när jag hör hur väl genomförd den verkar vara! De har dessutom tester på barnens tarmflora före ingreppet, precis efter och sedan en tid efteråt och den nya förbättrade tarmfloran verkar etablera sig väl.

Hur påverkades barnen?

Det noterades en 25 procentig förbättring/lindring av barnens autistiska symtom så som social interaktion, repetitiva beteenden och språk. Barnen blev också mindre lättirriterade och hyperaktiva.

Redan fem veckor in i studien såg de en 80 procentig reduktion av magsymtom som många av barnen hade haft i flera år.

Både förbättringen i de autistiska symtomen och magsymtomen verkade hålla i sig även vid uppföljningen som skedde 8 veckor efter avslutad transplantation. Tester visade att den nya förbättrade tarmfloran etablerat sig väl!

Forskarna har nu fått anslag för att göra en mycket större studie och målet är att få Avföringstransplantation godkänt av FDA (typ läkemedelsverket i USA) som behandling av autism.

Jag håller alla tummar jag kan för att det här ska bli en möjlig väg för våra barn att få lindring och en chans att må bättre. Fram tills dess får vi fortsätta på egen hand genom att ändra kosten, tillföra goda bakterier (probiotika) och det som dessa lever av (prebiotika).

Om du gillar min blogg så se till att du följer den genom att anmäla dig nedan. Då är du säker på att du inte missar något intressant som kan hjälpa er på vägen. Dessutom får du dessutom mitt nya fina e-häfte helt gratis!

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?