Blogg

Välj kategori
Kategorier

Rött kött är inte farligt!

Glada nyheter för alla oss med specialkost!

Åtminstone i min familj tenderar köttet att ta en stor plats på tallriken. Vi äter nästan inte fisk just nu pga. histaminet men mycket fågel, vilt, lamm och ibland fläsk och nöt. Vi äter dock kött av hög kvalité och väldigt sällan processat kött. Jag tror att det är nyckeln!

Tidigare har det kommit studier som visat på ökad risk för hjärt-och kärlsjukdomar vid intag av rött kött och charkuterier. Jag har alltid känt mig fundersam när larmrapporterna kommit och undrat hur de så tydligt kunnat isolera det röda köttet som orsak.

I mina tankar ser vissa storkonsumenter av kött ut såhär. Till den STORA köttbiten av tillväxthormonpumpad, antibiotikafylld feedlot uppfödd biff så serveras pommes, ketchup och bea. Detta sköljs ned med en extra stor läsk. Får man inte hjärt och kärlproblem av det så vet jag inte vad man får det av…

I fallet ovan är säkert köttet en bidragande orsak men största boven ligger säkert i allt socker och upphettade växtoljor och potatisprodukter som då innehåller akrylamid.

Nu finns det äntligen en studie där de granskat typ 945 tidigare studier och genom detta inte funnit någon korrelation mellan rött kött och hjärt-och kärlsjukdomar.

Yey, ibland är det skönt att ha rätt! ?

Njut av ert röda kött, välj bitar med omsorg från djur som fått beta och gärna ekologiskt.

Här hittar du studien

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?