Blogg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Kategorier

Tarmslemhinnans roll vid NPF, allergier och kroniska sjukdomar

Din fantastiska tarmslemhinna. Ditt skydd mot bekämpningsmedel, bakterier och alla andra saker som råkar finnas på det du äter. 

Tarmslemhinnan är bara 1 cell tjock vilket betyder att den är tunnare än ett hårstrå! 

På andra sidan den supertunna skyddsbarriären finns blodomloppet med access till hela din kropp.

Det blir ännu mer spännande när man tänker på att den faktiskt också ska släppa igenom utvalda ämnen dvs. näringen fördelad i rätt form. 

Om det blir hål på tarmslemhinnan så kallas det populärt för ”Läckande tarm”.

När tarmen läcker så kan partiklar som är för stora läcka ut i blodomloppet t.ex mat som ännu inte är färdigsmält eller varför inte bakterier. 

Det betyder att immunförsvaret måste arbeta stenhårt. Immunförsvarets jobb är ju att hålla koll på allt som kommer in i kroppen. 

Om du ser att ditt barn eller du själv utvecklar fler och fler födoämnesintoleranser och reagerar på mat så är det troligen en läckande tarm och ett överarbetat immunförsvar som ligger bakom det. 

Om ditt barn uppvisar en massa neuropsykiatriska symtom så kan en läckande tarm ligga bakom.

Varför får man läckande tarm? 

Det finns flera orsaker men här kommer de fem vanligaste orsakerna. 

1. Gluten – Stimulerar ett ämne som heter Zonulin som påverkar hur genomsläpplig tarmslemhinnan är. Varje gång du äter gluten ökar alltså mängden Zonulin och då blir tarmslemhinnan mer läckande. Detta händer hos alla människor!

2. Glyfosat – Är en beståndsdel i världens mest använda bekämpningsmedel. Patenterad som en antibiotika innan den blev bekämpningsmedel. Så den dödar bakterierna i tarmen som annars finns som extra hjälp till immunförsvaret. Dessa bakterier som faktiskt bygger ett extra slemlager som ska skydda den tunna tarmslemhinnan. Utan dessa blir tarmslemhinnan blottad och sårbar.

3. Candida – Är en svamporganism som är en naturlig del av vårt immunförsvar. När det blivit obalans i tarmfloran och den växer till och får ta för stor plats i tarmen så kan den orsaka läckande tarm. Den kan med sina långa myeceltrådar fästa i tarmslemhinnan och på detta sätt göra den läckande.

4. Näringsbrist – De celler som tarmslemhinnan består av omsätts och förnyas i hög takt. Så måste det vara eftersom de utsätts för så stora påfrestningar. För att nya celler av hög kvalitet ska kunna byggas behöver kroppen byggstenar. Både i form av aminosyror som vi får från proteiner men även i form av mineraler och vitaminer. En kropp med näringsbrist bygger celler av låg kvalitet och funktioner som ska ske i och runt cellerna sker inte heller om vissa näringsämnen saknas. 

5. Gifter – skadar bakterierna i vår tarmflora, irriterar slemhinnor och stör immunförsvaret. De stökar till våra hormoner, försämrar kroppens funktioner och är en stor orsak till varför så många människor uppvisar olika symtom. Alltifrån NPF till smärtproblematik.

Hur kan vi skydda tarmslemhinnan?

Rätt så enkelt genom att:

  1. Sluta äta gluten
  2. Bara äta ekologisk mat eftersom den inte får besprutas med glyfosat.
  3. Behandla eventuell candida överväxt i tarmen.
  4. Ät näringssikt och välbalanserat samt ta tillskott om du inte äter en ”perfekt” kost med protein av hög kvalitet och minst 500gram av olika sorters frukt och grönsaker per dag.
  5. Giftminimera och avgifta.

Hur du gör alla steg ovan lär du dig enkelt i min kurs TungmetallDetox.

Du får lära dig så mycket mer om kroppen. Vad man ska äta, vad man ska undvika. Hur man minskar kroppens giftbörda, optimerar cellernas funktion, förändrar och förbättrar tarmfloran och stöttar kroppens så otroligt viktiga avgiftning.

Letar du efter en riktigt bra multivitamin/mineral som även kinkiga barn kan tänkas acceptera så rekommenderar jag att du tittar närmare på Nutreince som jag tagit hit till Sverige.

Glöm inte att följa bloggen genom att lämna din mailadress nedan.

Lycka till med hälsan!

Följ BioInd Bloggen

GRATIS E-HÄFTE “7 sätt att må bättre – för barn med Autism, ADHD, Epilepsi och andra neuropsykiatriska symtom”.

Senaste inläggen

×
×

Kundvagn