Blogg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kategorier

Pizza mjölk och glutenfri

Höstpizza med smak av trattkantarell. Perfekt middag som gillades av både stora och små.

Ingredienser: ( räcker till 5 runda pizzor)

50 gr jäst

4 dl ljummet vatten

2 dl durramjöl

2 dl bovetemjöl

1 dl teffmjöl

1 dl potatismjöl

1,5 msk fiberhusk

1 tsk xanthangummi

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

3 msk avokadoolja

Extra mjöl av någon sort till utbakningen.

 

Gör såhär:

Lös upp jästen i ljummet vatten i en bunke.

Tillsätt alla torra ingredienser och efter det oljan.

Arbeta samman degen , det går bra för hand. Degen är en aning klibbig.

Låt jäsa under handduk i 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Värm plåt eller pizzasten i ugnen så slipper du förgrädda botten.

Baka ut degen ( det går år en del mjöl för att får bort det värsta klibbet) på bakplåtspapper som du sedan vänder upp och ner på plåten eller pizzastenen.

Lägg på den fyllning som du önskar. Vi använde, krossade tomater (1 paket), chilisås (1dl), kryddor (timjan, basilika, chiliflakes, svartpeppar och salt), ovanpå det hackad gul lök (2st), nitritfritt bacon (3 paket) kokosoljestekta trattkantareller  och  veganost ( 2paket), som vi kallar fejkost. Lusläs på paketen, många innehåller soja. Men det finns flera utan det också.

Grädda i mellan 12-15 minuter beroende på din ugn och hur tjockt lager med fyllning du har.

 

Är du på jakt efter spannmålsfria pizzor så finns det två olika recept här på min blogg.

Sötpotatispizza

Spannmålsfri pizza

 

Vill du ha hjälp att lägga om kosten för dig eller någon i din familj då hittar du mig här.

Glöm inte att följa min blogg för mer spännande recept och inlägg om allt som har med naturlig behandling av npf och epilepsi att göra. Lämna dina uppgifter nedan.

Senaste inläggen