Blogg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kategorier

Bästa utflyktsbrödet – glutenfritt och mjölkfritt

Dessa ljuvliga små brödbullar fungerar utmärkt utan pålägg och blev snabbt en storfavorit bland barnen.

Ett jättebra utflyktsbröd! Enkla att baka, allt slafsas ihop i samma bunke och gräddningstiden är kort. Skorpan på brödet påminner lite om sconesbröd men moroten gör insidan saftig. Det är rätt mycket honung i receptet så de är söta och funkar lika bra till fikat.

Brödet är rätt kompakt och klarar av att klämmas och följa med i en ryggsäck utan att det blir smuligt eller faller isär.

Receptet ger ungefär 16-20 stycken små bullar

Ingredienser:

2 dl durramjöl ( finns att köpa här)

1 dl ljust teffmjöl ( finns att köpa här)

1 dl bovetemjöl ( finns att köpa här)

2 dl boveteflingor ( finns att köpa här)

2 msk fiberhusk / psylliumhusk ( finns att köpa här)

2 tsk bakpulver

2 msk chiafrön, plus lite att strö över bullarna ( finns att köpa här)

1 dl solrosfrön (finns att köpa här)

1 tsk salt

1 dl hackade torkade aprikoser eller russin ( finns att köpa här)

2 stora rivna morötter

1/2 dl honung ( finns att köpa här)

3 dl valfri växt-/nötmjölk ( funkat bra med både mandel och tigernöt)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Riv morötterna fint och hacka aprikoserna.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och sedan i med aprikoser, morötter, honung och mjölk. Blanda ordentligt.

Lägg bakplåtspapper på en plåt.  Blöt händerna när du rullar små bollar och stö över lite chiafrön på toppen.

Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 minuter.

Går bra att äta direkt , de behöver inte svalna som vissa glutenfria bröd behöver.

Kan förvaras i rumstemperatur 2-3 dagar utan problem eller frysas in.

Om du gillar receptet så finns det många mer på sajten och fler är på gång.

Gå gärna in och anmäl dig för nyhetsbrevet så får du ett mail när det kommer nya blogginlägg och recept.

Senaste inläggen