Blogg

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kategorier

Äppelsorbet – med bara två ingredienser

En nyttigare sorbet med naturlig sötning till varma sommardagar och den tar bara 5 minuter att göra.

Här kommer mitt sommartips nummer två!

Förra gången tipsade jag om att alltid ha färdigdskivade frysta bananer till sommarens alla glassar. Samma sak gäller äpplen. Fryst äpple med lite naturlig sötning blir faktiskt en utomordentligt god sorbet!

Jag brukar passa på och frysa in av äpplena från våra egna träd och det brukar räcka hela året men det går förstås lika bra med köpta ekologiska äpplen. Jag skalar, skivar och fryser in ungefär 500 gram i varje påse då räcker det till 3 portioner sorbet. Tunna skivor gör jobbet lättare för matberedaren.

Ingredienser:

500 gr frysta skivade äpplen

5 färska dadlar

Ev. lite vatten att späda med om sorbeten blir för grynig.

Ev. lite kanel typ 1/2 tsk för den som gillar kanelsmak

Ev. lite extra sötning i form av honung eller lönnsirap om äpplena är syrliga

Gör såhär:

Lägg äpplen och dadlar i matberedaren. Mixa till glassliknande smet. Späd med lite vatten om det är grynigt. Servera direkt!

Hoppas det blir populärt där hemma!

Följ gärna bloggen genom att lämna din e-mail adress nedan.

Senaste inläggen