Blogg

Välj kategori
Kategorier

Matbröd på bovete, quinoa och durra men utan mjölk och gluten

Ett bröd som hela familjen godkänt. Enkelt och smidigt att baka. Innehåller många näringsrika sädesslag och mycket fibrer.

Ingredienser:

15 gr jäst

7,5 dl ljummet vatten

2 dl durramjöl (kan du köpa i min webshop här)

2 dl quinoamjöl ( går att ersätta med annat glutenfritt mjöl)

0,5 dl potatismjöl

3 dl bovetemjöl (kan du köpa i min webshop här)

1,5 tsk salt

1 dl psylliumhusk (kan du köpa i min webshop här)

0,5 tsk honung

1 klick kokosolja utan smak att smörja formen med (kan du köpa i min webshop här)

2 tsk sesamfrön eller chiafrön att strö ovanpå brödet ( valfritt)

 

 

Gör såhär:

Ta fram en bunke, smula i jästen och häll på ljummet vatten. Rör ut jästen i vattnet. Rör ner alla ingredienser men ta psylliumhusken på slutet då den gör det svårare att röra. Låt smeten svälla några minuter. Smörj en 2 liters form med kokosolja. Häll i smeten i formen och låt jäsa i 40 minuter. Om du vill strör du på några frön t.ex sesam eller chia innan du gräddar. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 60 minuter. Går att äta nygräddat men blir bättre när det svalnat.

Lycka till med bakandet!

Behöver du hjälp att komma vidare? Du kanske vill ha individuell vägledning och en steg-för-steg plan.

Då kan du boka konsultation.

Boka tid

Vill du lära dig hemma i lugn och ro hur du kan förbättra måendet för ditt barn, dig själv och kanske resten av din familj då är onlinekursen TungmetallDetox en fantastisk möjlighet.

TungmetallDetox kurs

Nyfiken på vilka tillskott i form av vitaminer, mineraler, örter och andra näringsämnen som jag arbetar med så titta in i webshopen.

Bioindshop.se

Om du gillar det jag skriver och vill läsa mer samt få erbjudanden om kurser, föreläsningar och rabatter på tillskott så lämna namn och e-mail nedan.

Senaste inläggen

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?