Superhjältesoppa utan mjölk och gluten

 


Soppan som slukades snabbt av barnen fick namnet Superhjältesoppan för att den innehåller allt en superhjälte kan behöva.

Den går hyfsat snabbt att laga, 30 minuter från start till mål. Räcker till 4 portioner. Är glutenfri, mjölkfri, sojafri, låg histamin, tillsatsfri och sockerfri.

Ingredienser:

1 ekologisk kycklingfilé ( de är ju oftast större än konventionella)

2 msk kokosolja utan smak

1 stor röd lök (går att byta till gul)

1/2 purjolök

2 morötter

1 liten sötpotatis

1/4-dels broccoli träd

1/4- dels litet blomkålshuvud

3 kryddmått Himalaya eller havssalt

3 kryddmått timjan

3 kryddmått mejram

3 kryddmått torkad persilja

1 kryddmått Herbamare örtsalt

1 kryddmått örtsalt med Libbsticka ( det är lite överkurs kanske, men jag gör eget) om du utesluter detta lägg till lite mer Herbamare istället.

2,5-3 liter vatten

1/2  påse (150 gram) glutenfri pasta av något slag.

image

Gör såhär:

Stek kycklingbröstet i lite kokosolja i en stekpanna. Välj själv om du vill skära det i småbitar innan stekning eller efteråt. Jag fuskar lite för jag har alltid färdigstekta kycklingbröst i frysen som vi har som pålägg.

Ta fram en stor kastrull typ 5 liters. Smält resten av kokosoljan på låg värme.

image

Hacka alla grönsakerna men börja med lökarna, sen morot o sötpotatis o sist broccoli o blomkål. Häll i dem i kastrullen allt eftersom du bli klar med hackandet och låt dem svettas på låg värme. När alla är klara häller du på vattnet och alla kryddor.

image

Låt koka på ganska svag värme i 7 min, sen häller du i pastan och låter den koka med i 13 min. Väljer du annat pasta märke, kolla koktiden. Totalt ska det koka 20 minuter.

Häll i kycklingbitarna, smaka av och servera när du är nöjd.

Smaklig måltid!

 

Följ BioInd Bloggen

GRATIS E-HÄFTE "7 sätt att må bättre - för barn med Autism, ADHD, Epilepsi och andra neuropsykiatriska symtom".

 

Post Author: Malin

2 thoughts on “Superhjältesoppa utan mjölk och gluten

    Liliann Herder

    (10 december, 2016 - 00:09)

    Duktiga kockar i det köket.

      Malin

      (10 december, 2016 - 19:14)

      Tack tack ?

Kommentarer inaktiverade.