Lussebullar utan mjölk, gluten och socker

Nästan nyttig njutning!

Gör adventsfikat mysigt utan att skicka blodsockret för högt, fibrer som är bra för magen, äggen som en bra proteinkälla och kokosoljan som nyttigt och mättande fett. Tredje året i rad som jag bakar dessa. Bra betyg alltså!

image

Ingredienser:

5 ägg

4 msk flytande honung

50 gram kokosolja utan smak (jag köper min här)

1 dl kokosmjölk

1 dl kokosmjöl (det här är mitt favorit kokosmjöl för att det inte smakar så mycket kokos)

0,5 gr saffran ( 1 påse)

2 tsk bakpulver

4 msk psyllium husk eller fiberhusk ( här köper jag det)

Russin eller gojibär till dekoration

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa samman 4 ägg plus 1 extra gula fluffigt. Vitan sparar du till penslingen.

Smält kokosoljan och blanda i den.

Häll i resten av ingredienserna och blanda väl.

Låt svälla i 5 min.

Forma till önskad form.

Lägg på bakplåtspapper, pensla med äggvitan och garnera.

Grädda i ugnen i 15-20 minuter.

 

Låt svalna något och sedan NJUT!

Om du gillar innehållet här på bloggen följ den genom att lägga in dina uppgifter nedan.

 

Följ BioInd Bloggen

GRATIS E-HÄFTE "7 sätt att må bättre - för barn med Autism, ADHD, Epilepsi och andra neuropsykiatriska symtom".

 

 

 

 

Post Author: Malin

3 thoughts on “Lussebullar utan mjölk, gluten och socker

    Gunilla

    (3 december, 2016 - 14:39)

    FÖLJER!
    Alltid intressant att läsa hur man ska göra med allt.

      Malin

      (3 december, 2016 - 15:01)

      Vad kul! Då hoppas jag du gillar fortsättningen!

    Ev Rådmark Herrder

    (3 december, 2016 - 23:19)

    Detta får vi testa!

Kommentarer inaktiverade.